Novi Heder 2021 001 1

2019

57607

TRIBINA O PAVIĆU U PARIZU

U Srpskom kulturnom centru u Parizu održana je 6. decembra 2019. tribina o Miloradu Paviću. Prikazana je multimedijalna dvojezična izložba Biblioteke grada Beograda "Pavić od Š d Pročitajte ceo članak..

55229

EMISIJA O PAVIĆU, TRIBINA, PREDAVAJjE...

Na državnoj televiziji je na dan pred desetogosišnjicu smrti prikazana velika emisija "Pavićeva Kutija za pisanje". Autorka Marija Miljević, je koristila snimke iz stana i razgov Pročitajte ceo članak..

53487

PREDSTAVLЈEN ZBORNIK "PISCI PAVIĆU"

U Biblioteci grada Beograda predstavljen je zbornik "Pisci Paviću", čiji je priređivač Mihajlo Pantić. Knjiga je deo izložbe Bibiloteke "Pavić od Š do A", te je i izdavač zbornika ... Pročitajte ceo članak..

53650

MILORAD PAVIĆ - STANOVNIK SVETSKE KNjIŽEVNOSTI

Matica srpska iz Novog Sada je objavila obiman zbornik "Milorad Pavić: Stanovnik svetske književnosti". Reč je o recepciji Pavićevog dela na svim govornim područjima, zemljama i Pročitajte ceo članak..

49831

PREMIJERA DRAME "KREVET ZA TROJE" MILORADA PAVIĆA - PRVI PUT U SRBIJI

Predstava "Krevet za troje" nastala je kao rezultat doktorskog umetničkog projekta studentkinje Ivane Tomić pod mentorstvom prof. Ivane Vujić. U režiji Ane Popović i Marije Barna-L... Pročitajte ceo članak..

48344

LEGAT MILORADA PAVIĆA POD OKRILjEM BIBLIOTEKE GRADA BEOGRADA

Prema ugovoru-zaveštanju iz 1992. Pavić je gradu Beogradu ostavio sve svoje knjige, rukopise, biblioteku, arhivu i određene umetničke predmete iz 18. veka. Takođe, imovinsko vlasni... Pročitajte ceo članak..

46249

NA SAJMU KNjIGA U BEOGRADU OBELEŽENI JUBILEJI MILORADA PAVIĆA

Na tribinama u sali "Ivo Andrić", kao i na štandu Ruske Federacije, obeleženo je sećanje na Milorada Pavića, 90 godina od rođenja 10 godina od smrti, različitim temama i razgovorim... Pročitajte ceo članak..

44194

A SADA MALO O JASMINI MIHAJLOVIĆ

U emisiji Radio-Beograda "Klub dva", Jasmina Mihajlović je govorila o svom stvaralaštvu, kao i o životu sa Miloradom Pavićem. Emisiju možete čuti na OVOM LINKU: Pročitajte ceo članak..


39878

U BIBLIOTECI GRADA OTVORENA MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA "PAVIĆ OD Š DO A"

Na Pavićev rođendan, 15. oktobra otvorena je izložba "Pavić od Š do A", povodom 90 godina od rođenja. ... Pročitajte ceo članak..

36983

JUBILEJI MILORADA PAVIĆA

Na Kolarčevom univerzitetu održana je tribina "Sećanje na Milorada Pavića", gde su govorili Aleksandar Jerkov, Milica Mustur i Kristijan Olah. ... Pročitajte ceo članak..

31901

KRITIČKO IZDANjE HAZARSKOG REČNIKA

U antologijskoj ediciji Deset vekova srpske književnosti, koju izdaje Matica srpska, izašla je knjiga Milorad Pavić (deseto kolo, 2019). Priređivač je dr Jelena Marićević. Knjiga s... Pročitajte ceo članak..

34235

IZLOŽBA U NARODNOJ BIBLIOTECI SRBIJE

POVODOM JUBILEJA MILORADA PAVIĆA(90 godina od rođenja, 35 godina od prvog izdanja Hazarskog rečnika) Izložba/događaj u Narodnoj biblioteci Srbije otvorena za Noć muzeja 2019, konc... Pročitajte ceo članak..

29839

U GODINI PAVIĆEVIH JUBILEJA, HAZARSKI REČNIK PREVEDEN NA 39. JEZIK – INDIJSKI

U 2019. godini navršava se 35 godina od prvog izdanja Hazarskog rečnika (1984) Milorada Pavića, knjige prevedene na 39 jezika. Takođe, u ovoj godini je devedeset godina od rođenja ... Pročitajte ceo članak..

Rezultati 1 - 14 od 14