Novi Heder 2021 001 1

2019

57608

ТРИБИНА О ПАВИЋУ У ПАРИЗУ

У Српском културном центру у Паризу одржана је 6. децембра 2019. трибина о Милораду Павићу. Приказана је мултимедијална двојезична изложба Библиотеке града Београда "Павић од Ш д Прочитајте цео чланак..

55232

ЕМИСИЈА О ПАВИЋУ, ТРИБИНА, ПРЕДАВАЊЕ...

На државној телевизији је на дан пред десетогосишњицу смрти приказана велика емисија "Павићева Кутија за писање". Ауторка Марија Миљевић, је користила снимке из стана и разговоре Прочитајте цео чланак..

53488

ПРЕДСТАВЉЕН ЗБОРНИК "ПИСЦИ ПАВИЋУ"

У Библиотеци града Београда представљен је зборник "Писци Павићу", чији је приређивач Михајло Пантић. Књига је део изложбе Бибилотеке "Павић од Ш до А", те је и издавач зборника Би... Прочитајте цео чланак..

53651

МИЛОРАД ПАВИЋ - СТАНОВНИК СВЕТСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ

Матица српска из Новог Сада је објавила обиман зборник "Милорад Павић: Становник светске књижевности". Реч је о рецепцији Павићевог дела на свим говорним подручјима, земљама и ко Прочитајте цео чланак..

49831

ПРЕМИЈЕРА ДРАМЕ "КРЕВЕТ ЗА ТРОЈЕ" МИЛОРАДА ПАВИЋА - ПРВИ ПУТ У СРБИЈИ

Представа "Кревет за троје" настала је као резултат докторског уметничког пројекта студенткиње Иване Томић под менторством проф. Иване Вујић. У режији Ане Поповић и Марије Барна-Ли... Прочитајте цео чланак..

48345

ЛЕГАТ МИЛОРАДА ПАВИЋА ПОД ОКРИЉЕМ БИБЛИОТЕКЕ ГРАДА БЕОГРАДА

Према уговору-завештању из 1992. Павић је граду Београду оставио све своје књиге, рукописе, библиотеку, архиву и одређене уметничке предмете из 18. века. Такође, имовинско власништ... Прочитајте цео чланак..

46249

НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ ОБЕЛЕЖЕНИ ЈУБИЛЕЈИ МИЛОРАДА ПАВИЋА

На трибинама у сали "Иво Андрић", као и на штанду Руске Федерације, обележено је сећање на Милорада Павића, 90 година од рођења 10 година од смрти, различитим темама и разговорима.... Прочитајте цео чланак..

44194

А САДА МАЛО О ЈАСМИНИ МИХАЈЛОВИЋ

У емисији Радио-Београда "Клуб два", Јасмина Михајловић је говорила о свом стваралаштву, као и о животу са Милорадом Павићем. Емисију можете чути на ОВОМ ЛИНКУ: Прочитајте цео чланак..


39879

У БИБЛИОТЕЦИ ГРАДА ОТВОРЕНА МУЛТИМЕДИЈАЛНА ИЗЛОЖБА "ПАВИЋ ОД Ш ДО А"

На Павићев рођендан, 15. октобра отворена је изложба "Павић од Ш до А", поводом 90 година од рођења. ... Прочитајте цео чланак..

36983

ЈУБИЛЕЈИ МИЛОРАДА ПАВИЋА

На Коларчевом универзитету одржана је трибина "Сећање на Милорада Павића", где су говорили Александар Јерков, Милица Мустур и Кристијан Олах. ... Прочитајте цео чланак..

31901

КРИТИЧКО ИЗДАЊЕ ХАЗАРСКОГ РЕЧНИКА

У антологијској едицији Десет векова српске књижевности, коју издаје Матица српска, изашла је књига Милорад Павић (десето коло, 2019). Приређивач је др Јелена Марићевић. Књига садр... Прочитајте цео чланак..

34235

ИЗЛОЖБА У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ СРБИЈЕ

ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА МИЛОРАДА ПАВИЋА(90 година од рођења, 35 година од првог издања Хазарског речника) Изложба/догађај у Народној библиотеци Србије отворена за Ноћ музеја 2019, концип... Прочитајте цео чланак..

29840

У ГОДИНИ ПАВИЋЕВИХ ЈУБИЛЕЈА, ХАЗАРСKИ РЕЧНИK ПРЕВЕДЕН НА 39. ЈЕЗИK – ИНДИЈСKИ

У 2019. години навршава се 35 година од првог издања Хазарског речника (1984) Милорада Павића, књиге преведене на 39 језика. Такође, у овој години је деведесет година од рођења (19... Прочитајте цео чланак..

Резултати 1 - 14 од 14