Novi Heder 2021 001 1

„Na obali Hazarskog mora“ u Azerbejdžanu. Kineski internacionalni radio GB Times o književnom paru Pavić – Mihajlović. Intervju J. Mihajlović Njuzviku

Autobiografska proza Jasmine Mihajlović „Na obali Hazarskog mora“ (Laguna) objavljena je na azerskom jeziku u prevodu Ajnur Tabrizli. Izdavač je Centar za prevodilaštvo pri Vladi Republike Azerbejdžan

„Xəzər dənizinin sahillərində“ je lepo i pažljivo dizajnirana knjiga, sa fotografijama J. Mihajlović i M. Pavića. Na samom kraju je data i fotografija Pavićevog spomenika u beoradskom Tašmajdanskom parku koju je podigao Azerbejdžan i poklonio je piščevom rodnom gradu – Beogradu.

 

AZ more

http://az.apa.az/news/377464

http://www.aydinyol.az/az/posts/id:778

http://www.azadinform.az/news/a-89181.html

Kineski internacionalni GBtimes radio (GBtimes Serbia) objavio je i na svom engleskom sajtu intervju Jasmine Mihajlović u vezi sa kineskim prevodima Pavićevih knjiga, pod naslovom „Gde god da odem, predstavljam dva pisca“ (“Wherever I am, I represent two writers”). Radio-emisija je emitovana u četiri celine.

Martovski broj srpskog izdanja Njuzvika (Newsweek) objavio je na deset strana razgovor sa Jasminom Mihajlović. Autor intervjua „Unutrašnja strana Milorada Pavića“ je Aleksandar Đuričić.

http://www.newsweek.rs/kultura/49565-pavic.html

Newsweek 1

Newsweek 2

Newsweek 3

Newsweek 4

Newsweek 5

Newsweek Srbija, 16.03.2015, br.6