Novi Heder 2021 001 1

Izabrana dela Milorada Pavića u 10 knjiga

IZABRANA DELA MILORADA PAVIĆA U 10 KNjIGA


Izdavačka kuća „Vulkan“ je za Sajam knjiga u Beogradu 2014. objavila Izabrana dela Milorada Pavića u 10 knjiga. Izdanje je dostupno u broš povezu i kao komplet u koži. Urednik izdanja, prof.dr Aleksandar Jerkov, odlučio se da objavi pet zbirki priča pod naslovom: Beogradske priče, Mediteranske priče, Mali je svet, Srpske priče i Poslednja priča; kao i romane Hazarski rečnik, Predeo slikan čajem, Unutrašnja stranu vetra, Unikat i Poslednja ljubav u Carigradu (jednotomno), Drugo telo i Veštački mladež (jednotomno).

U ovom izdavačkom poduhvatu učestvovao je i Legat Milorada Pavića (Jasmina Mihajlović). Neobični dizajn korica za broš izdanje uradio je Nebojša Zorić, dok se o „starinskoj“ opremi kožnog poveza bavio Dejan Jovanović.  

Izabrana dela Milorada Pavića karakteriše prvo objavljivanje Posledenje priče ovog autora, pisano pred smrt. Priča je objavljena u istoimenoj zbirci. Takođe, urednik se odlučio da objedini neke romane, tako da su Unikat i Poslednja ljubav u Carigradu, romani neobične forme štampanu u jednoj knjizi, dok je u slučaju Drugog tela i Veštačkog mladeža, Aleksandar Jerkov odlučio da jednotomno objavi poslednje romane ovog znamenitog srpskog pisca.

Sabrana ili Izabrana dela Milorada Pavića izašla za života autora u izdanju Prosvete (1990) i izdavačke kuće Draganić (1996). U Rusiji su izdavači izabranih dela bile petrogradske Azbuka i Amfora. Na engleskom se Pavićeva izabrana dela mogu naći u elektronskoj formi na kindle amazon com.

Još o Izabranim delima Milorada Pavića (Vulkan) na:

MIlrad-Pavic---Srpske-price TPK PRESS
MIlrad-Pavic---Poslednja-ljubav-u-Carigradu---Unikat TPK PRESS
Milorad-Pavic---Unutrasnja-strana-vetra TPK PRESS
Milorad-Pavic---Predeo-slikan-cajem TPK PRESS
Milorad-Pavic---Poslednja-prica TPK PRESS
Milorad-Pavic---Mediteranske-price TPK PRESS
Milorad-Pavic---Mali-je-svet TPK PRESS
Milorad-Pavic---Hazardski-recnik TPK PRESS
Milorad-Pavic---Drugo-telo---Vestacki-mladez TPK PRESS
Milorad-Pavic---Beoradske-price TPK PRESS