Novi Heder 2021 001 1

2018

26030

КЊИГЕ, ИЗЛОЖБЕ, ПАНЕЛИ, ИНТЕРВЈУИ...

Јерменски издавач Антарес публиковао је у Јеревану Павићев роман Последња љубав у Цариграду. Интересантно је да је јерменски превод књиге Звездани плашт изашао још 2005, а да најпо... Прочитајте цео чланак..

26550

Премијера балета „Хазарски речник – Ловци на снове“ 19. маја на Великој сцени

Музика из балета: Мирослав Бако - Адам РуханиМирослав Бако - Хазарски речник, "Ловци на снове" Балет „Хазарски речник – Ловци на снове“, по мотивима романа Милорада Павића, биће ... Прочитајте цео чланак..

23458

Духовни хоризонти Милорада Павића и Јасмине Михајловић

Књижевно вече с Јасмином Михајловић у огранку Градске библиотеке Суботица на Палићу. Књижевница Јасмина Михајловић говорила је о стваралачком опусу писца Милорада Павића, као и о њ... Прочитајте цео чланак..

19850

ХАЗАРСКИ РЕЧНИК НА ПЕРСИЈСКОМ ЈЕЗИКУ

У Ирану је објављен Хазарски речник Милорада Павића на персијском (фарси) језику. Техерански издавач Nashre Markaz је књигу превео са француског језика.С обзиром да се мултикултура... Прочитајте цео чланак..

20082

Слободан Антонић: Империја против писца

Милорад Павић је на врхунцу светске славе (1992) одбацио пропагандне лажи о Србима. Зато је проглашен „српским националистом”, а његов Хазарски речник „отровном књигом”. На крај Прочитајте цео чланак..

19816

ЈАСМИНА МИХАЈЛОВИЋ У ЕМИСИЈИ ЕКСКЛУЗИВНО МИРЕ АДАЊЕ-ПОЛАК

У емисији „Ексклузивно“, аутора Мире Адање – Полак, посвећеној удовицама српских писаца, Јасмина Михајловић, књижевница и удовица Милорда Павића говори о свом браку и животу са П Прочитајте цео чланак..

Резултати 1 - 6 од 6