Изабрана дела Милорада Павића у 10 књига

ИЗАБРАНА ДЕЛА МИЛОРАДА ПАВИЋА У 10 КЊИГА

Издавачка кућа „Вулкан“ је за Сајам књига у Београду 2014. објавила Изабрана дела Милорада Павића у 10 књига. Издање је доступно у брош повезу и као комплет у кожи. Уредник издања, проф.др Александар Јерков, одлучио се да објави пет збирки прича под насловом: Београдске приче, Медитеранске приче, Мали је свет, Српске приче и Последња прича; као и романе Хазарски речник, Предео сликан чајем, Унутрашња страну ветра, Уникат и Последња љубав у Цариграду (једнотомно), Друго тело и Вештачки младеж (једнотомно).

У овом издавачком подухвату учествовао је и Легат Милорада Павића (Јасмина Михајловић). Необични дизајн корица за брош издање урадио је Небојша Зорић, док се о „старинској“ опреми кожног повеза бавио Дејан Јовановић.  

 

Изабрана дела Милорада Павића карактерише прво објављивање Последење приче овог аутора, писано пред смрт. Прича је објављена у истоименој збирци. Такође, уредник се одлучио да обједини неке романе, тако да су Уникат и Последња љубав у Цариграду, романи необичне форме штампану у једној књизи, док је у случају Другог тела и Вештачког младежа, Александар Јерков одлучио да једнотомно објави последње романе овог знаменитог српског писца.

Сабрана или Изабрана дела Милорада Павића изашла за живота аутора у издању Просвете (1990) и издавачке куће Драганић (1996). У Русији су издавачи изабраних дела биле петроградске Азбука и Амфора. На енглеском се Павићева изабрана дела могу наћи у електронској форми на kindle amazon com.

Још о Изабраним делима Милорада Павића (Вулкан) на:

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/507035/Secanje-na-velikog-pisca-Poslednja-prica-Milorada-Pavica

http://www.tvbest.rs/95646-kinezi-osim-za-valtera-znaju-i-za-hazarski-recnik

http://www.naslovi.net/2014-10-30/blic/secanje-na-velikog-pisca-poslednja-prica-milorada-pavica/12124298

http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:325895-Poslednja-prica-Milorada-Pavica

http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/secanje-na-milorada-pavica-obelezavanje-30-godina-od-objavljivanja-hazarskog-recnika-clanak-1597620

http://www.dnevno.rs/vesti/kultura/145645-secanje-na-milorada-pavica-na-ovogodisnjem-sajmu-knjiga.html?print=1